sábado, 1 de enero de 2011

LA CONFIANÇA I EL TEU OBJECTIU
( de Jordi Rius )
El més important que un deportista necessita en línea de sortida el dia de la carrera es la confiança.Però el punt és que ha de venir de dins. I com es pot construir la propia confiança. Doncs com a català (i mirant els eurus) es promoure la construcció d'un compte bancari dels èxits.Es fàcil, no?. Cada nit quan anem a dormir al llit després d'apagar els llums, és l'únic moment del dia en que no hi ha interrupcions externes en els teus pensaments. Aquest és un bon moment per fer un " flash-back " = records en el temps passat (una comprovació ràpida de les coses que vas fer aquell dia amb la bici). Busca una cosa que vas fer bé. Això pot no semblar gran cosa. Reviu aquell moment en que per exemple vas pujar un turó bé (amb victoria) o vas fer una bona sèrie d'intevals amb pulsacions o watts. Reviu varies vegades aquest moment fins que et dormis. Llavors acabes de fer un dipòsit al compte bancari dipositant la confiança. També s'ha de dir que alguns dipòsits seran grans i d'altres petits. El nostre compte ha de creixer cada dia.
En qualsevol moment que sentis una mica d'ansietat per la pròxima cursa o carrera ves cap a enrere i porta un d'aquest records viscuts d'exits a la ment. Tornem a reviure l'experiència. Quan algu expressa dubte i la petita veu del teu cap et diu tinc poques possibilitats d'èxit fes un recés (flash - back). Mai dipositis al compte coses dolentes ni moments desagradables. Buide'ls del compte i fes una retirada a les escombreries sempre mantenin les experiencies positives.
Actua essent segur et sorprendrà el que pot fer la confiança.
No es possible estar segur i tenir una postura de derrotat i comportament negatiu és com si dius " SI " i agitant el teu cap " NO ". Els dos no van junts. Donar-li una oportunitat i veuràs al teu objectiu.

2 comentarios:

Javier Lara dijo...

Este es un buen consejo que deberias poner en practica y ten por seguro que te ayudara y mentalmente te hara mas fuerte.
Cuidate amigo

Unknown dijo...

Mengual, hay que ayudar en lo posible a los compañeros y las dudas = falta de confianza generan pensamientos negativos que se transmiten al cuerpo.La sintonia mente en(+) = cuerpo en (+) se crea abriendo la cuenta corriente.Cuando passan estas cosas ya sabes, va bien recordarlo.
Gas a la burra!!! , menguï tienes mucho nivel.
salut i kms.

Jordi Riu